Újabb vacsorán kedveskedtünk nektek élő ételekkel! A képes beszámolót a képre kattintva láthatjátok. Következő alkalmak szeptemberben (15, 28).
2011. július 27., szerda
2011. július 13., szerda
Élő gourmet vacsora / Living gourmet dinner
Az asztal |
Pácolt szőlőlevél karfilos magkrémmel töltve vegyes salátaágyon Citromos-szezámos öntettel |
Krémes paprikaleves Aszalt paprikával, fűszeres krékerrel |
Barackos palacsinta sárgabarackkal töltve Vanília öntettel |
Ráadás bonbonok ehető csomagolásban |
A főétel Rókagombás-spenótos tortácska volt.
Következő alkalom: Július 20. Budapest
Next date: 20th july. Budapest
Információ/Information:
www.elogourmet.blogspot.com
2011. július 1., péntek
Élő gourmet vacsora
Sokszor nehézkes az étterem választás a vegáknak, vegánoknak és nyersevőknek. Pedig néha olyan jól esik egy kis kényeztetés, jól esik más “főztjét” enni, elengedni magunkat egy kellemes asztaltársaságnál, érdekes beszélgetések egy finom vacsora mellett. Most egy új kulináris világot ismerhetsz meg. Most nem a megszokott nyers fogások kerülnek terítékre. Szeretnénk ha megismernéd a valóban élő ízeket, olyan ételeket, melyek minden érzékedre intenzíven hatnak.
Szeretettel várjuk a kíváncsi és kísérletező kedvű mindenevőket is. Aggodalomra semmi ok, nem fognak éhen maradni:)
Információ: www.elogourmet.blogspot.com
Vegetarians, vegans and rawvegans have to face the problem of eating out very often. Though it would be nice getting something delicious what is prepared by someone else, relax with a good company, having tasty dinners accompanied by interesting conversations. Now we would like to introduce You a new world of culinary. You can taste now unusual raw food dishes. We would like You to get know the real living flavors with dishes, which have astonishing influence on all your senses.
Everyone is welcomed, not only raw foodists or vegetarians. No need to worry no one will leave hungry:)
More information: www.elogourmet.blogspot.com
2011. június 19., vasárnap
Floridában jártam 2. Sweetwater közösségi biofarm és a helyi kiskertészek
Édesvíz Bio Közösségi Farm, a neve elárulja miben hisznek |
Találtam egy kedves biofarmot Floridában, ahol nemcsak a növények nőnek, hanem a helyi közösség is. Hogyan? Hát általuk szervezett vasárnapi termelői piaccal, helyi termékekről szóló fesztiválokkal (Pesto Festo, Élő étel Fesztivál), dobozrendszerrel (ennek magyarországi példáját az Évkerék Ökotanya kapcsán megismerhettétek, bár itt akár szezonokat is kell várni, mire bekerül a rendszerbe az ember - hiába amivel itt mégcsak ismerkedünk, ott már javában virul), önkéntesprogrammal.
http://sweetwater-organic.org/![]() |
Vasárnapi termelői piac |
Mi van a "dobozban"? |
Kiskertészek
Ha viszont az ember fia saját maga szeretne zöldséget nevelni, akkor azt nem a háza mellett teszi, hanem egy kijelölt közös parcella egyik négyzetét használja az otthonához közel. Az egyes kertecskék néha csupán zsebkendőnyi méretűek (akár 2x2 méter nagyságúak is). A kiskertészek lelkesedése azonban határtalan, ezért a zöldségek rendkívüli választékával tudják beültetni a legkisebb területet is. A mulcsolás (talalytakarás) jó szolgálatot tesz náluk is, hiszen nappali tűző naptól védi a föld felületét, az hajnali harmatot pedig szépen levezeti a földbe, mielőtt az elpárologna.
(A képek április végén készültek.)
Szeretet növekszik itt |
Mulcsozás píneafenyő tűlevelével |
Érik a paradicsom |
Cukkini és virága |
Padlizsán |
Gyönyörűséges saláta |
Szorgos kiskertészek |
Itt tehát nem a méret a lényeg, hanem, hogy csinálják a kerteket, akármilyen kicsiben is. Így kerül egy kevés friss, saját zöldség is az asztalra. Kertészkedjetek ti is!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)