2014. december 5., péntek

Chlorella kisokos


Superfoods. Hasztnáljuk. Szeretjük. Ajánljuk! 

Vége a nyári buja gazdagságnak a kertekben, a lédús zöldségek és salátafélék kiélvezhettük még az ősszel. Most már egyre kevesebbet tudjuk süttetni az arcunkat a napon egy kis D-vitaminért és előkerültek a szezon jól ismert gyökeres zöldségei, a savanyú káposzta. Igen, itt a Tél.
Hogy segítsük egészségünket, egyensúlyunkat, tápláljuk immunrendszerünket télen is, weboldalunkon bemutatunk egy-egy szupertáplálékot, amit mi is használunk, szeretünk és ajánlunk!
Chlorella alga
CHLORELLA sötétzöld színű édesvízi alga, mely már több mint 2 milliárd éve létezik a Földön. Nevét a klorofillról kapta, jelenlegi ismereteink szerint a chlorella a legmagasabb klorofill tartalmú növény bolygónkon. Kimagasló klorofill (4-5 %) és egyéb pigment tartalmának köszönhetően méregtelenítő hatású, a nehézfémek szervezetből való kivezetését segíti. Amalgám töméseink cseréjénél különösen ajánlatos a chlorella fokozott fogyasztása, mert így megakadályozható, hogy a fúrás során szervezetünkbe kerülő higany lerakódjon.
Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását. 
Az chlorella alga a klorofillon kívül jelentős mértékű növényi fehérjét tartalmaz. Megtalálhatunk benne továbbá minden aminosavat, fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket (magnézium, kálium, kalcium, vas, jód, mangán, cink) és vitaminokat (B, C és E). 
Csökkenti az étkezések közötti éhségérzetet.
Ez a sötétzöld színű édesvízi alga tökéletes összetételű tápanyag.
Tápanyag információ 100g-ban
Fehérje 58.1g
Zsír 6.7g
Szénhidrát 11.2g
Pantotésav (B5 vit.) 0.13g
Folsav 2.3mg
Összes Karotin 917mg
Biotin (B7 vit.) 100mcg
Vitamin B1 1.29mg
Vitamin B2 3.1mg
Vitamin B6 0.96mg
Vitamin B12 50.0mcg
Vitamin C 2.6mg
Vitamin E 8.9mg
Vas 210mg
Cink 69.8mg
Foszfor 1210mg
Potassium 882.5mg
Kalcium 330mg
Jód 680.7mg
Kalória 326Kcal
Hogyan fogyasszuk? CHLORELLA port bármikor fogyaszthatjuk, naponta akár többször is, kis mennyiségben. Méregtelenítési tüneteket okozhat, ezért kis adagokban (napi fél teáskanál) fogyasszuk először és csak pár nap elteltével növeljük az adagot napi 3 grammig. Joghurtba (ha fogyasztassz), nyers levesekbe, zöld vagy gyümölcsturmixba, karakteres ízű gyümölcs- vagy zöldséglébe, salátába, reggeli granolával magtejbe keverve ajánljuk. Amennyiben fogyasztásakor bármilyen kellemetlenséget (hasmenés, fejfájás) tapasztalunk az alga méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően, átmenetileg csökkentsük az adagot és növeljük a folyadékbevitelt. Fontos, hogy mint minden “erős”, új táplálék esetén, a chlorella fogyasztásánál is ügyeljünk a fokozatosságra.
A 125 grammos csomag ára 3120 Ft. A linkre kattintva megvásárolhatod tőlünk: katt!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...