2011. február 3., csütörtök

Könyvajánló -Joan van Rooijen: Napeledel - Az Élő Ételek szakácskönyve

Kedves ismerősöm, Joan könyvét szeretném ajánlani nektek, ami a nyers táplálkozásról szól. Nagyon jól összefoglalja az élő ételek egészségvisszaállító erejét, a főtt ételek hatását a szervezetre, a kiegyensúlyozott táplálkozás és élet összetevőit. És mindezt sok-sok változatos recepttel.
Nem véletlen, hogy már második, átdolgozott kiadását éri meg a könyv az én örömömre is! Hiszen sokat tanultam nemcsak a könyvből, hanem Joannál tett inspiráló látogatások alkalmával is. Köszönet érte!

Joan így mutatja be könyvét: 
„A Napeledel című receptkönyvem útmutatásként szolgál mindazok számára, akik természetes módon szeretnének táplálkozni. Aki forgatja és használja, megtudhatja belőle, hogy az Élő Ételek segítségével miként növelhetjük energiánkat és életerőnket, hogyan érhetjük el és tarthatjuk meg kalóriaszámlálgatás nélkül ideális testsúlyunkat. Nem kell félnünk az úgynevezett »jojó hatás«-tól.
A könyv segít megérteni, hogy nyers táplálkozással és tudatos életmód változtatással eredményesen védekezhetünk mindenfajta betegség ellen.
Az új, sütés-főzés nélküli ételek színes, természetes és ínycsiklandozó megjelenésükkel és ízeikkel gyorsan megkedveltetik magukat. Hihetetlennek tűnik, de ismert ételeink legtöbbjét nyers, növényi eredetű alapanyagokból is sikerül megalkotnunk. Például mandulából tejet, túrót, sajtot és tejszínhabot. Kenyeret gabonacsírából, különféle zöldségekből.
Táplálékunk ne legyen kisebb értékű, sütött-főzött, iparilag megdolgozott, hanem természetes eredetű, isteni nektár.
»Ha egyszer már megkóstoltuk a nektárt, nem óhajtunk mást«.”

Joanról és a könyvéről a Napeledel oldalon olvashatsz még. 

Ezt is tőle tanultam:
Karfiol-brokkoli "rizs"
Zöldségfasírt  nyersen és aszalva
Cukkinis paradicsommártás
Tahini
Spenótlevelek és sütőtök-karika
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...