2013. március 18., hétfő

Meghívó: Élő ételek és fenntarthatóság Debrecenben Március 23.


Időpont: Március 23. - 10.00-15.15
Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ
A rendezvény látogatása ingyenes.
Várunk mindenkit szeretettel, aki szeretne megismerkedni a fenntartható táplálkozással, a nyers, élő ételekkel és szeretné megtudni, hogyan alakíthatná konyháját ZÖLD konyhává.
Napi program:
10.00 - 10.15 Nyitás
10.20 - 10.30 Köszöntő, üdvözlés, programismertetés
10.30 - 11.45 Előadás – Repka Ágnes – Ökotáplálékkal a Föld megóvásáért előadás
11.50 - 12.30 Ebédszünet Biobüfé – Ingyenes nyers ételkóstoló
12.40 - 13.30 Előadás – Leitert Glória - Fenntartható táplálkozás a mindennapokban – gyakorlati megoldásokkal
13.45 - 14.50 Ételkészítési bemutató 3-4 étel
15.00 - 15.15 Rendezvény zárása, nap értékelése

További helyszínek és időpontok:
Április 6. - 10.00-15.15 Pécs
Április 27. - 10.00-15.15 Hévíz
Május 25. - 10.00-15.15 Eger

2013. március 8., péntek

Meghívó: Okosan-Ökosan előadássorozat


A XV. kerületi Dokumentumtár és Információs Központ Okosan-Ökosan címmel izgalmas, ingyenes előadásokat szervez! Jövőhét kedden az egészség és az élő ételek lesznek a fókuszban egy pohárka zöld turmixal kísérve. Gyertek! 

2013. február 7., csütörtök

Tankert műhely és Magbörze! FEBRUÁR 23. MüSZi - a Corvin Áruház 3. emeletén.


Szívügyem a kis kertészek nevelése és a magok megbecsülése. Jelentkezzetek a kertésznevelőnek vagy hozzatok magokat! 

TANKERT MŰHELY 
Február 23. 10.00 – 16.00

Kertésznevelde

Jelentkezés határideje: február 18. A műhely helye: Művelődési Szint (MüSzi)!

A Zöld Fiatalok Egyesület a KÉK és a Grund Kert együttműködésében KERTI TANPROGRAMOT indítunk a Leonardo kertben, tankert létesítésével. A tankertben általános és középiskolai osztályokat fogadunk, kiemelt célcsoportunk a 8-11 éves korosztály. Számukra egy külön kiadvány készül, a Kerti Mozaik.

A Tankert műhelybe olyan érdeklődőket várunk, akik a jövőben szeretnének segítőként vagy oktatóként bekapcsolódni a programba. A Kerti Mozaik témáit feldolgozva csoportosan olyan eszközök kidolgozásán munkálkodunk, amelyek segítségével könnyebben átadhatóakká válnak a városi kertészkedés fortélyai a gyerekek, fiatalok számára.

Ha csatlakoznál a programunkhoz, és részt szeretnél venni a műhelyfoglalkozáson jelentkezz február 18.-ig a kertiorak@zofi.hu címen. További információkkal is ezen keresztül szolgálhatunk!


MAGBÖRZE
Február 23-án 16.00-18.00 a ZöFi magbörzét szervez!

Vetőmagok csere-beréje biogazdálkodók, hobbikertészek és érdeklődők számára...

• Ha fontosnak tartod, hogy a te kezedben legyen az élelmed forrása
• Ha több magod van, mint amennyit el tudsz vetni
• Ha van a tarsolyodban néhány tájfajta még az öreganyáinktól
• Ha szeretnél néhány új fajtát kipróbálni
• Ha ki szeretnéd próbálni a kertészkedést, de nem tudsz elindulni
• Ha érdekel a fenntartható élelmiszertermelés kérdése

Továbbá: magfogási technikákról, ültetésről hallhatunk ötleteket, tapasztalatokat. 

Várunk minden városi és nem városi kertészt, aki a palántázás és ültetés időszakát azzal kezdené, hogy kicsit változatosabbá teszi magtárát. Hozz magokat és cseréld el! 

Helyszín: MüSzi – Művelődési szint, a Corvin Áruház 3. emeletén.
1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.
(Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől)


A program a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával és a Közösségi Tanulókert Hálózat program segítségével valósul meg.

Partnerek:
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
Vidékfejlesztési Minisztérium
Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Közhasznú Egyesület 
Messzelátó Egyesület
Művelődési Szint (MüSzi)
Kortárs Építészeti Központ Alapítvány (KÉK)
Grund Kert


2013. február 4., hétfő

Tavaszváró programjainkra várunk szeretettel!


Tavaszváró programjainkra várunk szeretettel! 

2013. február 14. csütörtök 19.00 Nyers vegán ínyenc vacsora, nemcsak pároknak!

2013. február 16. szombat 10.00-14.00 Nyers vegán ételkészítő TANFOLYAM

Regisztráció: info@eletkonyha.hu

Bővebben hívlevelünkben olvashatsz a programokról itt a linkre kattintva!

Spring programs with the LifeKitchen! 
14th February 2013. Thursday 7pm Raw Vegan Gourmet Dinner 
16th February (Saturday) 2013. 10am- 2pm Raw vegan food preparation COURSE 
Registration: info@eletkonyha.hu

More information in our newsletter here!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...