2013. május 31., péntek

Ismeritek? Értitek? A Felelős Gasztrohős üzeni!


"Sziasztok!

Az utóbbi időben kaptunk néhány kommentet a cikkeinkre arról, hogy milyen szőrszálhasogatóak vagyunk. Ebből arra következtettünk, hogy az olvasók nem igazán értik, mért térünk ki olyan dolgokra, mint az energiatakarékos izzó, vagy a víztakarékos csap, és mért nem csak az ételekről írunk.

Hálásak lennénk, ha megosztanátok az alábbi cikkünket, amelyben az értékelés szempontjait írjuk le - az index2.hu-n is éppen fent vagy egyébként! :)

Köszönjük szépen előre is!

Judit és a többiek"

http://gasztrohos.blog.hu/2013/05/30/a_hos_es_ami_mogotte_van

2013. május 20., hétfő

Üdvözlet és ingyenes élő étel program Május 25 Egerben!


Egy ideje nem vagyok túl aktív a blogom "táplálásában", de hamarosan pótolom a lemaradásokat, ugyanis a legutóbbi írországi utamról már készül a beszámolóm. Addig is egy kedvcsináló kép:

A meghívó pedig az Ökocsoda következő rendezvényére szól, ahol az Életkonyha is partner, tehát én is. 
Ha tavaszi alapanyagokból készült élő ételeket szeretnél kóstolni, a zöld/ökotudatos konyháról és az élő ételek egészségünkre gyakorolt hatásáról szertnél tanulni, akkor itt a helyed! 
Ételkészítés bemutató is lesz! 
A rendezvény teljesen ingyenes!



Helyszín: Bartók Béla tér 4., Eszterházy Károly Gyakorlóiskola 
Időpont: 2013.05.25 szombat
Napi program
10.00 – 10.15 óra nyitás
10.20 – 10.30 Köszöntő, üdvözlés,  programismertetés
10.30 -11.45 Előadás - Repka Ágnes– Ökotáplálékkal a Föld megóvásáért előadás
11.50-12.30 Ebédszünet Biobüfé – Ingyenes Nyers ételkóstoló
12.40- 13.30 Előadás – Horváth-Szováti György - Fenntartható táplálkozás a mindennapokban 
13.45 – 14.50 Ételkészítési bemutató
15.00-15.15  Rendezvény zárása, nap értékelése
Kiállítás  10.00 – 15.00 óráig 
Fenntartható életmódról a mindennapokban 
  1. megismerkedhetünk a fenntartható konyha eszközeivel (aszaló, turmixgépek, lényerő gépek, csíráztató, stb.)
  2. környezetbarát energiaforrások bemutatása makettek segítségével gyerekjátékok, rajzolás, festés


2013. április 18., csütörtök

Valentín napi élő gourmet vacsora képei



Az ÉletKonyhában februárban tartottunk Valentín vacsorát, természetesen nyers vegán ételekkel!

Íme a menü és néhány kép az ételekről:





Nagy Zita a Zizi kalandjai blogról ezt írta rólunk:
“Fantasztikus több fogásos nyers gourmet vacsorában volt részünk februárban az ÉletKonyha/LifeKitchen-nál. Arról nem is beszélve, hogy Ági és Nóri nem egy két fős asztalhoz, hanem végül egy nyolc főshöz ültettek bennünket. Akkor még nem tudták, hogy ezzel a döntésükkel egy olyan jó kis csapatot hoztak össze, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot, sőt barátságok, munkakapcsolatok köttettek. A menü nyálcsorgató és nagyon finom volt, a lányok igazán kitettek magukért. Nem gondolná az ember, hogy csak nyers ételekkel jól is lehet lakni… pedig igen. Arról nem beszélve, hogy utána élmény volt emészteni, mert tudtuk, hogy milyen jó dolgot tettünk a szervezetünkkel. Meleg szívvel ajánlom az Életkonyhát mindenkinek!”

Találkozzunk az Ökocsoda rendezvényen Hévízen - Április 27




Ingyenes vidéki rendezvénysorozat az élő ételek és a fenntarthatóság kapcsolatáról. 


Helyszín: Hévíz, Hunguest Hotel Helios
Cím :Hévíz, Vörösmarty Mihály utca 91.

Időpont: 2013.04.27.

Program

10.00 – 10.15 óra nyitás
10.20 – 10.30 Köszöntő, üdvözlés, programismertetés
10.30 -11.45 Előadás - Repka Ágnes- Ökotáplálékkal a Föld megóvásáért előadás
11.50-12.30 –Ebédszünet Biobüfé – Ingyenes Nyers ételkóstoló
12.40- 13.30 Előadás Horváth-Szováti György – Fenntartható táplálkozás a mindennapokban
13.45 – 14.50 Élő étel elkészítési bemutató
15.00-15.15 Rendezvény zárása, nap értékelése


Az élő étel kóstolót az ÉletKonyha szolgáltatja!


Ingyenes vidéki rendezvénysorozat az élő ételek és a fenntarthatóság kapcsolatáról. www.okocsoda.hu
További helyszínek és időpontok:

Május 25. - 10.00-15.15 Eger
Nyíregyháza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...