MENÜ
Kakukkfüves cékla-ravioli
Fonnyasztott radicchio friss olívaolajjal, “parmezán” ropogós
Spenótos gesztenyés strangolapreti zsályamártással
Sütőtökös napoleon mákhabbal, gesztenyemézzel
‘Petit fours’
Kakukkfüves cékla-ravioli
Fonnyasztott radicchio friss olívaolajjal, “parmezán” ropogós
Spenótos gesztenyés strangolapreti zsályamártással
Sütőtökös napoleon mákhabbal, gesztenyemézzel
‘Petit fours’
Még van pár hely, ha kedvet kaptál!
Ezen a vacsorán nem a már -akár a nyers konyhában is- jól ismert fogásokat kóstolhatjátok meg. Olyan ízeket és alapanyagokat válogattunk össze, melyek Olaszország északi régióinak kedvencei közé tartoznak, ugyanakkor már természetesen a lassan lehűlő időben testet- lelket melengetnek. Tehát most is szem előtt tartjuk az idényszerűséget, ahogyan azt a természet rendje diktálja.
A ravioli északon is kedvelt tésztafogás -nem csak az árpa és a polenta. Az olaszok egyik nagy kedvencével, a gesztenyével gazdagítjuk ezt a fogást. A radicchio-t itthon még kevésbé kedvelik, így önmagában fogásként pedig finom csemege. A strangolapreti a gnocchi unokatestvére, melyet az északiak spenóttal készítenek. A desszert pedig a francia konyha behatása a mi felfogásunkban elkészítve. Szokás szerint meglepetés falatkák is várnak a vacsora végeztével.
Aztán pedig a meghitt, kellemes hangvételű beszélgetéssel folytatjuk az estét.
Szeretettel várunk Titeket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése