2011. november 12., szombat

Ehető forradalmat! filmfesztivál nyers vegán csemegékkel

Városi kertészkedés, élelmiszer-önrendelkezés és agrobiodiverzitás
- filmfesztivál és kerekasztal-beszélgetés -

Időpont: 2011. november 16. (szerda), 17.30 – 19.30
Helyszín: CEU Auditorium, Nádor utca 9, Budapest, V. ker
Nyelv: angol

Hogyan csökkenthetjük a mezőgazdaság fosszilis energia függőségét? Milyen szerepet tölt be kultúrnövényeink sokfélesége a mezőgazdasági rendszereinkben? Mit tesznek a kistermelők és a városi kertészek világszerte az élelmiszerválság és a klímaváltozás kihívásaival szemben? Hogyan elemezzük ezeket a kérdéseket a környezeti és társadalmi igazságosság szemszögéből?

A CEU Környezeti és Társadalmi Igazságosság Akció-Kutatás Csoportja és a Védegylet egy közös beszélgetésre hív minden érdeklődőt, aki többet szeretne megtudni a permakultúráról, a vetőmag-önrendelkezésről és az élelmiszer témájú társadalmi mozgalmakról!

Filmek az „étlapról”:

1. A Farm for the Future, (Rebecca Hosking, BBC, 2009, 48 min.). A film azt járja körbe, hogy miként változik át egy családi gazdaság Devonban, Nagy-Britanniában egy alacsony energia felhasználású, jövőbetekintő gazdasággá.
2. Banking Diversity, (USC Canada, 2010, 8 min.). A film etiópiai közösségi génbankokat mutat be és fényt derít a mezőgazdaságban felhasznált növények sokféleségének meghatározó szerepére a világ élelmezésében.
3. Seeds for Change/A változás magvai, (Védegylet, 2011, 7 min.). A film az első szegedi magbörzéről szól, amelyre a Tegyünk a sokféleségért! nevű európai biodiverzitás forum keretében került sor.
4. Dig for Victory, (UK Ministry for Information, 1942, 6 min.). A film egy történelmi perspektívát nyújt a városi gazdálkodásról válságok idején.
5. Reap what you sow, Eat what you grow, (Suma Josson, 2011, 11 min.). A film az Urban Leaves nevű városi gazdálkodással foglalkozó mozgalom tevékenységét járja körbe Mumbaiban, Indiában különös tekintettel a környezetkímélő módszerek felhasználásával.
6. La Via Campesina in Movement...Food Sovereignty Now! (LVC, 2010, 9 min. clip). A film társadalmi mozgalmak kisléptékű, családi gazdálkodásért és az élelmiszer-önrendlekezésért folytatott küzdelmét mutatja be világszerte.

Kerekasztal-beszélgetés a filmek után.

Büfé: A program előtt, 17 órától fair trade kávé és tea, és nyers/vegan falatkák tőlünk ingyen!
A rendezvény nyilvános, és ingyenes!
További információ: envjustar.ceu.hu, www.vedegylet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...