2011. január 6., csütörtök

Lucerna és vöröshere csíra - Téli elixírek



 Miért jó nekem a csíra?

Lucerna csíra - alf-alfa:

Tele van vitaminnal: A, C, B, B12, D, E, K...
és ásványi anyagokkal: vas, foszfor, kalcium, mangán, kálium.
Olyan ásványi sókat tartalmaz, mely lúgosítja a vért. Rostja lelöki a koleszterin-lerakódásokat az erek faláról, szaponintartalma feloldja azt. Magas klorofill-tartalma miatt a szív és érrendszeri betegségben szenvedőknek különösen ajánlott. A mangán csökkenti a vércukorszintet. B12 - vitamin a vérszegénységen segít, K-vitamin pedig megelőzi a vérrög (thrombus) kialakulását, csökkenti a vérzéseket  A benne levő rengeteg növényi hormon az ösztrogén hatásával egyenértékűen segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésében, elviselhetővé teszi a változókor (klimax) kellemetlen tüneteit. Szoptatós anyáknál serkenti a tejelválasztást. Vastagbélgyulladásban szenvedők gyógytápláléka, roboráló hatású. Magas a proteintartalma, 8 emésztő enzim is található benne. Specialitása: az L borostyánkősav, amely a kötőszövetek rugalmasságáért felelős - fogyókúrások és prosztata-megbetegedésre hajlamos férfiak figyelmébe ajánljuk.


Vöröshere csíra
Tartalmazza a mirigyek normális működéséhez elengedhetetlen összes nyomelemet. Jótékony hatású epe-, máj- és cukorbetegeknek. Energetizál, magas ásványi anyag tartalma miatt termékenység fokozó. Kalcium és L borostyánkősavtartalma közelítia lucerna csíráét. Nyugtatja az idegrendszert és a gyomrot, nyák- és görcsoldó, gyulladáscsökkentő.
A XIX századi orvosi leírásokban a torok- és a gyomorrák gyógyszereként vált ismertté.

(forrás: http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/113563/1)

2 megjegyzés:

  1. A lucerna nem minden része fogyasztható sőt a lucerna mag és csíra is tartalmaz egy kanavanin nevű vegyületet, ami autoimmun betegséget okozhat.
    Bővebben a kanavaninról

    VálaszTörlés
  2. Prémium minőségű lucerna levél kapszula
    LUCERNA KAPSZULA

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...