2013. december 1., vasárnap

NYERS VEGÁN GOURMET VACSORA/ RAW VEGAN GOURMET DINNER EXPERIENCE


NYERS VEGÁN GOURMET VACSORA
RAW VEGAN GOURMET DINNER EXPERIENCE

Az év leghosszabb éjszakájához közeledve egy különleges, ünnepi vacsorára hívlak, amit a nemrég meglátogatott Spanyolország melegsége és a tél illatai, hangulatai inspirálnak.
Téli színek - ünnepi hangulat - vitalizáló alapanyagok – gondos figyelemmel összeállított ételek!

Szeretettel várlak,  
Repka Ágnes,
az ÉletKonyha egyik alapítója.
A vacsorán vegyszermentes, őstermelői és bio alapanyagokat használunk.

Időpont: DECEMBER 14. (szombat) 19.00

4 fogásos vacsora
Gourmet, vegan élő ételek
Meghitt hangulat
4900 huf/fő
Helyszín: Budapesten a Jászai Mari térnél.

Regisztrálj az alábbi elérhetőségeken! A helyek száma korlátozott, ezért jelentkezz mielőbb! De kérjük, csak akkor jelentkezz, ha el is tudsz jönni!/
Emailen: repakonyha@gmail.com
Telefonon: 0670-70-28187

Gasztronómiai kalandozás az élő ételek világában - mindenevőknek is!

Szeretettel várlak!
www.repakonyha.blogspot.com


IN ENGLISH

RAW VEGAN GOURMET DINNER EXPERIENCE

As we approach the longest night of the year, I am inviting you to a unique, celebration dinner, inspired by the warmth of my recent visit to Spain and the flavours and festive atmosphere of winter!
Winter colours – vitalizing ingredients - and a delicious, inspiring and beautifully created raw vegan meal.

We will not be using gluten, dairy or refined sugars. Instead, expect healthy but hearty plant-based food.

Look forward to feeding you,
Agnes Repka ,

Date: 14th December (Saturday) 19.00 pm

4 course dinner
Gourmet, vegan living foods
Festive atmosphere
Price: 4900 huf/person

Venue: in Budapest near Jászai Mari square.

Please reserve as soon as possible, because we have only a limited amount of places. Please, reserve your place only if you really can come!
via email: repakonyha@gmail.com
via phone: 0670-70-28187
 
Time: 19.00 pm
Location: in Budapest near Jászai Mari square.

Looking forward to your reservations! 

Culinary adventures in the world of living foods - for omnivorous also!

www.repakonyha.blogspot.com
www.eletkonyha.hu


2013. október 15., kedd

Emlékeztető: Zöld Turmix Fesztivál most vasárnap!


Idén is Zöldturmix Fesztivál a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 2013. október 20-án vasárnap!
Minden egy helyen, ami a zöld turmixokhoz, a nyers vegán étrendhez és életmódhoz kapcsolódik! Előadások, kóstolók, könyvek, eszközök, vásár és persze nyers vegán ételek. 
Az ÉletKonyhával ott leszünk a már ismert nyers vegán sós ropogtatnivalókkal, bonbonokkal és nyers csokoládékkal. Továbbá megismerkedhettek olyan "szuperételekkel", amiket mi is használunk alapanyagként (nyers kakaópor, kakaóbab töret, vanília, algaporok, búzafűpor, stb). www.superfoods.hu

Néhány friss étellel is készülünk, ha megéheznétek :)  Lesz vadnövényekből és szelídebb zöldekből saláta, kedvenc méregtelenítő zöldturmixunk, és nyers csokoládés, karobos tortaszeletünk! 
Szeretettel várunk Mindenkit! 

2013. október 4., péntek

Ehető kerteket! Szlovén útibeszámolók


 Az Ehető kerteket! program keretében 2013.06.07-09. között a szlovén Ig városában működő Mule Association vendégeként részt vettünk egy tanulmányúton. Az út fő témája a kertész és a természet kapcsolata illetve a helyi közösségi kertek bemutatása volt.

Utunk során lehetőségünk volt betekintést nyerni a helyi kiskertekbe - egy kisváros közösségi kertjébe (Ig) – és egy nagyvárosi közösségi kertbe (Ljubljana) – valamint egy éppen induló közösségi kert megnyitóján is részt vettünk. Megismerkedtünk néhány ehető vadnövénnyel – megtanultuk a begyűjtés módját és a felhasználási lehetőségeit és elkészítettük saját növénypréssel színezett-díszített illat-zsákjainkat és mini asztalterítőinket.

OLVASD EL ÚTIBESZÁMOLÓINKAT:

Szlovén közösségi kertek: http://ehetokertek.wordpress.com/partnerekutazasok/szlovenia/szloveniai-utibeszamolo-kozossegi-kertek/

Szlovéniai Kert-vadászat: http://ehetokertek.wordpress.com/partnerekutazasok/szlovenia/szloveniai-utibeszamolo-kert-vadaszat/

Tanult kerti praktikák: http://ehetokertek.wordpress.com/partnerekutazasok/szlovenia/szloveniai-utibeszamolo-a-kerteszkedeshez-tanultuk/

Gyógynövénytúra és gyógynövény zsák készítése:
http://ehetokertek.wordpress.com/partnerekutazasok/szlovenia/szloveniai-utibeszamolo-gyogynovenytura-es/

A csapat - Személyes benyomások: http://ehetokertek.wordpress.com/partnerekutazasok/szlovenia/szloveniai-utibeszamolo-szemelyes-benyomasok/






2013. október 2., szerda

Beszámoló Boris Lauser előadásáról

Köszönjük a Vagány Vegánoknak a szöveges beszámolót!



„Nincs egyetlen olyan étrend sem, ami mindenkinek működne.”
Boris Lauser
"Pénteken részt vettünk Boris Lauser (www.balive.org) fantasztikus előadásán és ételkészítő bemutatóján az Élet Konyha (www.eletkonyha.hu) szervezésének jóvoltából. Az előadás angol nyelvű volt, a részvevők számára Repka Ágnes tolmácsolta Boris mondanivalóját. Boris elvei egybecsengenek azokkal az elvekkel, amiket mi Vagány Veganok is vallunk, ezért szeretnénk megosztani Veletek az előadáson elhangzottakat.
Boris Lauser Európa egyik legismertebb, legképzettebb és legtehetségesebb nyers vegán séfje. A világ különböző tájain szervez táborokat és tanfolyamokat. Híresek a berlini nyers vegán gourmet vacsora estjei. Az ételeit kifinomult ízlésvilága és egyedi látásmódja teszik különlegessé.
A jó hangulatú előadás során megismerhettük részletesen az életútját, hogyan jutott el a mindenevéstől a nyers vegán étkezésig, és találta meg a számára ideális étrendet.

Elmesélte, hogy fokozatosan hosszú idő során szabadult meg a feldolgozott, finomított élelmiszerektől és jutott el a teljes értékű, saját készítésű nyers vegán ételekig.
Felhívta arra is a figyelmet, hogy ugyanaz az étrend, ami az egyik embernek jót tesz és beválik, a másiknak lehet, hogy árt. Éppen ezért fontos, hogy egyénileg megtaláljuk a számunkra ideális étrendet. Tapasztalata szerint ugyanis nem való mindenkinek a teljesen nyers étkezés, a legtöbb embernél 70-80%-os arányban működik és a nyers mellett szüksége van főtt ételre is.
Mindenkinek azt javasolta, hogy érje el a saját életében, hogy nyugodt lehessen azzal kapcsolatban, amit eszik, és élje át az evés örömét. A mennyiség helyett a táplálkozásban a minőséget és a természetest válasszuk. Alakítsunk ki egy egészséges és kiegyensúlyozott életvitelt, amelynek a rendszeres testmozgás is szerves része.
Arról is beszélt, hogy merre halad a világ a nyers étkezésben. A nyers vegán étkezés jövőjét a fermentálásban (erjesztési eljárás) és a csökkentett magfogyasztásban, a könnyedebb étkezésben határozta meg. Nem feltétlenül a 100%-ban nyers, sokkal inkább a természetes alapanyagok használata, ami igazán fontos. Boris szerint a hagyományos ételkészítési technikákat kell kombinálni az egyre többféle rendelkezésre álló modern eszközzel. Egy jó eszközzel csodákra lehetünk képesek a konyhánkban. A feldolgozás minősége, az étel állaga támogatja az emésztési folyamatainkat. Éppen ezért Boris a hatékony, ugyanakkor kíméletes ételkészítési eljárásokat részesíti előnyben.
Az előadás során a részvevőknek lehetősége volt kipróbálni a spirulizer használatát, amivel cukkini spagettit készítettünk közösen.



A végén pedig megkóstolhattuk a legfinomabb nyers vegán bolognai spagettit, amit valaha ettünk. Boris ételének legfontosabb fűszere, a szeretet volt, a látvány és az ízek harmóniája pedig magáért beszélt, minket teljesen elvarázsolt!

Szombaton pedig különleges nyers vegán gourmet vacsorával várta Boris az érdeklődőket. Az őszi természet színeit, illatait és ízeit komponálta meg az ő kifinomult stílusában, 4 könnyed, olaszos fogásban."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...