2010. június 18., péntek

Bécsben jártam - Gasztro-utazás

Június elején egy 100 km-es futáson segítettem Bécsben, a Prater parkban.
  Kihasználva az alkalmat, maradtam néhány napot egy mini vega gasztro-túrára.
Szeretek piacra járni, így Bécsben is szétnéztem ezügyben. Hát sok, állandó szabadtéri piac nincs, van viszont a Naschmarkt, ahol sok egzotikus alapanyagot és ételt, illetve ruhákat is talál az ember. Na meg helyi zöldséget, gyümölcsöt is.
Piknik a fűben egy zöld tornacipővel. Török lepénykenyér, túrós burek, olajbogyó (az egyik fajta bogyó iszonyúan csípett), ajvar, osztrák fürtös paradicsom és friss rukkola.

 Hol együnk Bécsben
MAKRO1 * makrobiotikus, vegán étterem
Fleischmarkt 16, A-1010 Wien
All food offered is healthy, macrobiotic and vegan. the lunch special consists of soup and a plate full of grains, veggies and salad and is definitely filling and affordable. Guests of the restaurant gather around one big table inside, or enjoy the shadowy nice courtyard. Better to show up early, because lunch sells out soon.

Ebédidő előtt érkeztünk, úgyhogy csak a sütiket próbáltuk ki egy gabonakávé kíséretében az árnyas udvaron. A karobos gyümölcskenyér és az áfonyalekváros linzertorta nagyon finom volt, bár picit nagyobb szelet is lehetett volna. Nori tekercs és szejtánnal töltött lepények is vannak. Nyitva 10-től 16 óráig.

THE WIENER DEEWAN ** Egyél, amennyit bírsz! - Fizess, amennyit szeretnél! **
Pakisztáni étterem Liechtensteinstrasse 10, 1090 Wien
Kihagyhatatlan hely a keleti ízek szerelmeseinek, nemcsak a koncepció, hanem az ízek miatt is! Minden nap hasonló jellegű, és mégis más ételek vannak. 3 féle vega főétel, bashmati rizs, saláta, 3 féle öntet, 2 féle édesség (ez viszont nagyon édes). Már 3 éve működnek. Vajon Magyarországon mennyi ideig bírná ez a koncepció?


Währinger Straße 57 (1090) 

Kicsi vegetáriánus étterem. Naponta változó menü (leves, főétel és desszert). Saláta bár. Kicsit régimódi berendezés, inkább osztrák jellegű ételek a választékon. Szóval nem túl izgalmas hely, de mégis jót lehet enni. Angol nyelvű étlapjuk sajnos nincs.  GRADWOHL ** bio teljes pékség
Feischmarkt 20 1010 Wien
  Ez a pékség-láncolat lett a kedvencem. Minden teljes kiőrléső, bio, nem használnak fehér cukrot és több vegán péksüteményük is van.
*
TIPP: Van még több hely is Bécsben, ahol vegetáriánus ételeket, alapanyagokat lehet enni, beszerezni. Nézd meg erre:  HappyCow.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...