2011. március 4., péntek

A "palacsinta" egészséges alternatívája? Nyersen.

Túrós mazsolás palacsintafalatkák
Imádom a palacsintát, és mint rájöttem, az egészséges táplálkozásban, sőt még a nyers étkezésben is helye van! Na de nem az olajban sült lisztes-tojásos verziónak.
Ez a palacsinta gluténmentes, nem találkozott olajjal, nincs benne cukor, csak gyümölcsök (frissen és aszalva), ízlés szerint méz.
A tészta almából és banánból készült. De gyümölcsszezonban lehet szinte bármilyen gyümölcsből!
Csak össze kell turmixolni a gyümölcsöket, és kiterítve a masszát 42 fokon megaszalni. Tehát nem egy sült, hanem aszalt "tésztát" kapunk, ami hajlékony, édes, illatos. Igaz az aszalt gyümölcsöknek megfelelően koncentrálódott cukor van benne, de pont emiatt is jól tárolható több hétig a hűtőszekrényben. Így kéznél van, ha bármikor megkívánjuk.
Ha felcsíkozom széles metéltként is funkcionálhat lisztérzékenyeknek mákos, diós, túrós, stb tésztához.

Egyébként pedig finom és egészséges palacsintát kapunk, amibe már nem is kell túl édes töltelék a fent említett ok miatt. Jól kenhető, de ne túl folyós töltelékkel feltekerve hagyjuk 10-15 percig állni, hogy megszívja magát és kellőképpen megpuhuljon.

Variációk palacsintához:
mákos-almás, epres-mákhabos, kakaós vagy karobos diós, banánkarikákkal és joghurttal, mazsolás túrós, diós-almás, kókuszos-zabos..

Mákos töltelékkel mini bejglifalatoknak álcázva.
Túrós-mazsolás, picit karobos, hajdinadarabkás gyümölcstészta-palacsinta. És még nyers is mindene, kivéve a túrót.
Nyers gyümölcspalacsintába göngyölt almás-mazsolás-diós töltelék. Nyers és finom az elejétől a végéig!
Almás diós palacsintafalatkák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...