2011. január 20., csütörtök

Céklaleves

 

Csilla készítette nemrégiben ezt az isteni céklalevest otthon. Igazi téli étel, téli zöldségekből, amiket a piacon most könnyen megtalálhat az ember. 
Mivel nemcsak finom lett, hanem szemetgyönyörködtető is, megosztom veletek a receptet. 
A recept egyébként egy angol, 'Vacsorát másképpen' c. vegán recepteskönyvből származik.

Borcs - Céklaleves
2 db vöröshagyma
2 szál zeller
1 közepes sárgarépa
1 krumpli (kb 150g)
500 g nyers cékla
200 g lilakáposzta
3 ek olaj (nálunk olívaolaj volt)
1 liter víz
só, bors
+ egy botmixer.
Darabold fel a hagymát, a zellert és a répát. Pucold meg a krumplit és a céklát, és vágd kb 2 cm-s kockákra. Szeleteld fel a káposztát is. (A külalak azért nem fontos, mert a végén úgyis elturmixolod a levest.)
Egy nagyobb lábasban melegítsd meg az olajat, és közepes hőfokon, időnként kavargatva, 5 perc alatt pirítsd meg benne a hagymát, a zellert és a répát.
Add hozzá a céklát, a krumplit és a káposztát, és öntsd fel az 1 liter vízzel. Fedd le és forrástól számítva főzd 20 percig vagy amíg a krumpli és a cékla jól meg nem puhul. 
Zárd el alatta a lángot, és turmixold simára a botmixerrel. 
Sóval és borssal ízesítsd. 
Tálaláskor Csilla bio joghurtot csurgatott rá spirál alakban, de a variációk száma ugye a képzeletünktől függ..
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...